Борщ як засіб міжнародної комунікації: у Лондоні з’явився стріт-арт про українську страву

12 Листопада 2018

Червоний український борщ – як чи не найпопулярніший у світі гастрономічний елемент української культури – вкотре налагоджує мости між українцями та жителями інших країн. Наша національна страва давно є засобом встановлення контакту між Україною і Західним світом. Чергове підтвердження цього – малюнок вуличного художника, який нещодавно з’явився на одній із вулиць столиці Великої Британії.

Невідомий представник стріт-арту, а за сумісництвом щирий пошановувач української кухні, на цілу стіну будинку на одній із лондонських вулиць зобрази схематичний рецепт приготування українського гастрономічного шедевру  – смачнючого червоного борщу. Намалював усі інгредієнти в правильній послідовності їх відправлення до каструлі із зазначенням точної кількості кожного складника!

Світлину із таким «борщовим» стріт-артом опублікував на своїй сторінці у «Фейсбуку» шеф-кухар київського ресторану «Канапа» Ярослав Артюх. І в коментарі пожартував: «Хто питав рецепт борщу? Ловіть!».

Цікаво тільки, у скільки лондонцям обходиться приготувати овіяну легендами українську першу сраву? Бо на Батьківщині складники борщу, включно із м’ясом, тепер тягнуть до сотні гривень, тож українські господині не так часто балують родини автентичною стравою.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ