Погода на вихідні від народного синоптика та метеорологів

9 Листопада 2018

Майже середина листопада, погода радує українців легкими заморозками лишень зранку, хоча іноді в цю пору малеча вже й на саночках каталася. Загалом, осінь-2018 була теплою і сприятливою для зібрання урожаю, а також вдалого відпочинку на природі.

Якою буде погода на ці вихідні: 10-11 листопада

Отже, в суботу і неділю буде ясна погода. Температурний максимум складе 13 градусів тепла. Проте вночі в деяких областях температура опуститься до -4 градусів. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Зокрема, в суботу, 10 листопада, буде без опадів. Вдень на заході повітря прогріється до +13 градусів, в центрі, на півдні та на півночі - до 11 градусів тепла. На сході прогнозують до +5 градусів. Вночі по країні очікується до -1 градуса морозу.

У неділю, 11 листопада, також буде без опадів. На заході вдень температурний максимум складе +13 градусів, на півночі, в центрі повітря прогріється до +6 градусів. У південних областях - до 11 градусів тепла, на сході - до +6 градусів. Вночі в західних областях похолоднішає до -4 градусів, на решті території країни стовпчик термометра опуститься до -1 градуса.

Народний прогноз погоди

10 листопада вшановується пам’ять святої Параскеви П’ятниці. З цього дня починали м’яти, тріпати і готувати льон для пряжі. Погоду передбачали, як не дивно, комарі: якщо 10 листопада їх ще можна було побачити, то зима обіцяла бути м’якою.

11 листопада вшановується пам’ять преподобної Анастасії Римлянки і преподобного Аврамія самітника. Мисливці вірили: «Якщо вовки зграями бродять полями, то чекай великих бід: епідемій, голоду чи війни». Якщо цього дня «небо заплаче, то слідом за дощем і зима прийде».

Якою буде погода наступного тижня

«…Теперішній синоптичний комфорт явно пропаде. Вже з неділі з переходом у понеділок вітер посилиться до штормових значень. Він видуватиме рештки тепла і знижуватиме температуру повітря протягами навіть у помешканнях.  Температура повітря продемонструє самостійність і без вітру.

У вівторок-середу на Сході України вночі вріже до 5-8 градусів морозу. І плюс – з’явиться подекуди у середу, 14 листопада, дощ та мокрий сніг…»,- пише у Facebook Наталка Діденко.

Що каже народний синоптик

Листопад буде холодним і з дощем. Сніг буде падати, але не лежатиме довго. У листопаді будуть й перші справжні морози.

«У листопаді очікується чотири підходи морозів (максимум -7...-8 градусів), чотири – відлиги», - стверджує народний синоптик Леонід Горбань.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна