Дональд Трамп розповів про «спадок», який отримав від Барака Обами (відео)

Президент США Дональд Трамп звинуватив «режим» колишнього президента Барака Обами в тому, що Україна втратила Крим, який у 2014 році анексувала Росія.

Трамп заявив про це під час прес-конференції у Білому домі 7 листопада, повідомляє «Радіо Свобода».

На питання про його відносини з Росією Трамп нагадав про свою зустріч із російським президентом Володимиром Путіним у липні в Гельсінкі.

«Справа в тому, що в мене була дуже, дуже хороша зустріч із президентом Путіним. Ми багато чого обговорили – про Сирію, про безпеку, про Україну… Про той факт, що президент Обама дозволив (Росії – ред) забрати значну частину України», – сказав Трамп.

Коли журналіст сказав, що «це президент Путін анексував Крим», Трамп відповів: «Це був режим президента Обами. Це було за часів президентства Обами. Так? Це президент Обама дозволив, щоб так сталося».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покійник переміг у виборах до Конгресу в США

У липні ж цього року він вже говорив про Крим, назвавши проблему півострова – «процесом».

«Але я хочу, щоб люди зрозуміли, що Крим став ще одним поганим спадком. Я отримав (у спадок від Обами – ред.) Північну Корею, і зараз у нас все добре… Я дивлюся на багато катастроф, які отримав (від попередника). Я отримав багато проблем у спадок, і я вирішую їх одна за одною» – заявив Трамп.

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Світ