Житомирські матусі б’ють на сполох через ймовірну ліквідацію лабораторій при дитячих поліклініках

1 Листопада 2018

Активне обговорювати щодо ліквідації у поліклініках лабораторій, а також забору крові тільки з вени підняли житомирські батьки у групі «Матусі та татусі Житомира» у соціальній мережі Facebook.

Вони б’ють на сполох через те, що «у поліклініках прийняли рішення, що дітям відтепер потрібно здавати кров не з пальця, а з вени. З 1 листопада будуть ліквідовувати лабораторії при дитячих поліклініках, де беруть аналіз крові із пальця. І якщо ми, батьки, не відреагуємо на це, то скоро такої можливості у нас взагалі не буде. Цю інформацію я отримала від медичного працівника дитячої поліклініки, якій не байдужа ця ситуація, але відкрито виступати проти цього вона не може. У поліклініці видають буклети однієї з приватних лабораторій про переваги забору венозної крові», - пише жителька Житомира Діана.

Жінка також переконана, що під час забору крові з вени – вона у дитини травмується, є шанс тромбування та інфікування вени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Житомирі через фритюрницю мало не повторилося Кемерово: серйозна пожежа у ТЦ (відео)

Ситуацію щодо ліквідації лабораторій в дитячих поліклініках та забору крові прокоментували виданню zhitomir.info заступник начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Ірина Шкап та директор КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Дідик.

«Хочу наголосити на тому, що лабораторії у поліклініках (закладах вторинної медичної допомоги) не ліквідовуються, але заходи з оптимізації відбуватимуться, адже це нагальна вимога часу. В кожній амбулаторії та поліклініці працюють маніпуляційні кабінети, де відбувається забір біологічного матеріалу… Ми також проведемо роз’яснювальну роботу серед медичних працівників, які надають пацієнтам не повну інформацію щодо забору крові», - сказала Ірина Шкап.

«Особисто у мене інформації про те, що забір крові з пальця припиниться з 1 листопада – немає. Це не достовірна інформація, і вона не відповідає дійсності», - сказав Іван Дідик.

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна