«Укрпошта» збільшила дохід на мільярд гривень

1 Листопада 2018

«Укрпошта» за три квартали цього року збілтшила прибуток майже на третину.

Чистий дохід від реалізації продукції за основними напрямками діяльності становить понад 1 млрд грн у порівнянні з аналогічним періодом минулого року або на 27,6%. Загалом показник склав майже 4,8 млрд грн. Інформує прес-служба відомства.

Як йдеться в повідомленні, за цей період зростання доходів від письмової кореспонденції та дрібних пакетів відбулося на 40,8%, посилок — на 48,7%, періодичних видань на – 32,6%, переказів – на 13%, платежів — на 9,6%.

Крім того, у цьому кварталі «Укрпошта» почала працювати з найвідомішими гравцями ринку електронної комерції України і сьогодні за день відправляє майже стільки експрес-посилок, скільки за весь 2016 рік.

Витрати на оплату праці в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли на 739 млн грн або 31,1% і склали 3,1 млрд грн, відрахування на соціальні заходи збільшилися на 167 млн грн і склали майже 750 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 січня 2019 року «Укрпошта» припиняє доставку пенсій

Незважаючи на збільшення доходів, фінансовий результат компанії за 9 місяців поточного року є збитковим у розмірі 514,1 млн грн. Основною причиною збитків у сумі понад 1 млрд грн є надання Пенсійному фонду України послуги доставки пенсій за тарифом 2004 року, що покриває лише 60% її собівартості.

«Укрпошта продовжує збільшувати доходи за основними напрямками діяльності. Ми отримали понад 1 млрд грн чистого доходу…. Однак стабілізація фінансового стану компанії неможлива без зміни тарифу на доставку пенсій, який має бути на рівні собівартості. Це не субсидія, а необхідність розрахуватися з «Укрпоштою» за надані послуги. Небажання Пенсійного фонду України переглядати тариф, який не змінювався з 2004 року, може залишити 4,5 млн пенсіонерів в селах без доставки пенсії», – зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман розбереться з «Укрпоштою» через пенсії і грозиться «почистити» кадри

Нагадаємо, нещодавно керівництво «Укрпошти» заявило, що компанія має намір закрити близько 7 тисяч поштових відділень, і доставку пенсій громадянам можуть припинити.

Натомість, прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв не допустити припинення «Укрпоштою» доставки пенсій і запропонував менеджменту піти у відставку в разі незгоди з його позицією.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна