На боці сепаратистів воює сербська монахиня (фото)

31 Жовтня 2018

Загадкова особа, яка воює на Донбасі на боці сепаратистів і постійно ховає обличчя від камер виявилася сербською «сестрою Ксенією». Проте, в вузьких колах її знають як «снайпер Багіра»

Дослідження зробила «Радіо Свобода» із посиланням на белградську щоденну газету «Бліц».

Як дослідили журналісти, під цими псевдонімами ховається 32-річна громадянка Сербії Данієла Лазович, колишня  ігуменя та наркодилер.

Після повноліття, дівчина певний час захоплювалася ісламом, розповідають її родичі, які не хочуть називати своїх імен. Згодом вона опинилася в монастирі Тумане, що в східній Сербії, неподалік міста Голубац на Дунаї. Там вона стала «сестрою Ксенією». Її родичі й знайомі були здивовані, чому дівчина, завжди емоційна, без пояснення змінилася. Ще більшою несподіванкою стало для багатьох, коли її призначили ігуменею.

«Мати Ксенія» часто залишала монастир і в цивільному вбранні їхала до Белграда або до Косова. У декого ці поїздки почали викликати підозри. За справу взялася поліція й встановила, що молода ігуменя була наркодилером», - йдеться в публікації.

Сербська газета пише, що монахиню засудили, однак, скільки саме вона провела за гратами, не уточнюють. Після звільнення монахиня-наркодилерка розірвала контакти з батьками й друзями і зникла з поля зору.

Проте, виплила вона  листопаді 2014 року вона на Донбасі, де приєдналася до контрольованого Росією збройного угруповання «Оплот», у складі якого тоді перебував так званий «Сербський гусарський полк».

Завербував її сербський снайпер Деян Берич, котрий свого часу став  «зіркою» сепаратистських телевізійних каналів та сайтів на Донбасі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Фото