Камуфляж дозволять носити тільки військовим - йдеться у новому законопроекті

29 Жовтня 2018

Відповідно до нового законопроекту, днями зареєстрованого у Верховній Раді, в країні заборонять ходити в офіційному  військовому камуфляжі з  держнагородами.

В разі прийняття закону порушникам за незаконне носіння військової форми з відзнаками загрожує грошове покарання. Також значно посилюється відповідальність у випадку незаконного  використання  державних нагород.

Метою даного законопроекту, за словами одного з його авторів, народного обранця Андрія Тетерука, є посилений захист військових.

«Військова форма стала прикриттям для шахраїв, які намагаються бути схожими на учасників АТО та силовиків. Переодягнені у військову форму, із бойовими нагородами, на які у будь-якому разу не мають права, вони вимагають посади або різного розміру матеріальну допомогу. Наш законопроект спрямований покарати цих асоціальних громадян. Впевнений, що із прийняття такого потрібного законопроекту затягувати не будуть», - заявив Тетерук.

На запитання, чи підпадуть під законопроект рибалки чи мисливці, які також одягають камуфляж, Тетерук заявив, що рибальський чи мисливський камуфляж відрізняється від військового.

А у відповідь, чи може носити військову форму військовослужбовець-контрактник, якого звільнили в запас, нардеп заявив, що може, але при цьому не використовує її із шахрайською метою.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, андрій тетерук, військова форма, закон