«Сам ти розкольник!»: Гундяєв визнав Вселенського патріарха розкольником

20 Жовтня 2018

Російська православна церква офіційно оголосила Константинопольського патріарха Варфоломія розкольником.

Про це повідомляє російське видання «Лента.ру».

Російська православна церква (РПЦ) постановила, що Константинопольський патріарх Варфоломій є розкольником. Таку заяву зробив в ефірі пропагандистського телеканалу «Росія-24» голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон.

«Тим фактом, що Константинопольський патріарх визнав розкольників (тут «прес-аташе» Кирила Гундяєва мав на увазі, звісно, українців і надання нашій державі Томосу), він сам приєднався до розколу. Так діють церковні канони », – пояснив Іларіон (в миру Олександр Волков; на фото).

Напередодні, 19 жовтня, Архієрейський синод Російської православної церкви за кордоном (РПЦЗ) підтримав позицію РПЦ і оголосив про розрив євхаристійного спілкування зі Вселенським патріархатом, визнавши рішення останнього недійсними і звинувативши у «спотворенні концепції істинного православ’я». І все через те, що Україна невдовзі отримає автокефалію.

При цьому Константинополь у свою чергу в зверненні екзархату російських парафій у Західній Європі до пастви оголосив, що продовжить спілкування з РПЦ, і підкреслив, що в його парафіях можуть молитися і відвідувати таїнства всі православні віруючі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, релігія, томос, москва, Політика