На подвір’я лисичанської школи прилетів небезпечний подарунок

12 Жовтня 2018

Частина ракети впала на подвір'я школи №27 в Лисичанську Луганської області. В зв’язку з цією подією навчання призупинили, а 700 учнів та педагогічний склад евакуювали за декілька хвилини. Ніхто не постраждав, але діти і батьки перехвилювалися.

Коли впала ракета, саме йшли уроки. Першим небезпечний «сюрприз» побачив працівник який саме стояв у холі.

«Стався хлопок над мікрорайоном ГТВ ракети, попередньо, типу "Оса", "болванка" балансира (гіроскоп) впала на подвір'я школи № 27, а носова частина з блоком управління в парку ГТВ біля колишнього пам'ятника», – розповів радник глави Луганської обласної адміністрації Віталій Шведов у Facebook.

Під цим постом вже назбиралося декілька десятків коментарів. В них люди запитують, хто ж саме запустив ракету. Одні впевнені, що це робота рук Путіна, інші заявляють що так українські військові починають святкувати День захисника вітчизни.

Крім того, Шведов повідомив, що служби відреагували оперативно, територію оточили, працюють вибухотехніки. Зараз загрози немає.

Український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що майже 700 учнів школи евакуювали в результаті падіння уламків боєприпасів на територію навчального закладу. Попередньо встановлено, що в повітрі ракета розірвалася від зенітно-ракетного комплексу "Оса".

Денісова закликала поліцію, Службу безпеки України та інші відомства невідкладно встановити причини інциденту.

Під її постом один з користувачів напивав, що сьогодні у цій школі було заплановане прибирання прилеглої території і це диво, що ніхто не постраждав.

Нагадаємо, «Оса» – це автоматизований військовий зенітно-ракетний комплекс, призначений для прикриття сил танкової дивізії. Залежно від модифікації має від 4 до 9 керованих ракет, що здатні знищувати цілі на відстані від 1,5 до 20 кілометрів.

До слова, місто Лисичанськ звільнили ще у літку 2014 року.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, школа, боєприпаси, луганськ