Сенцов став розмінною монетою між США та Росією

1 Жовтня 2018

Українського політв'язня Олега Сенцова можуть обміняти на трьох російських громадян, які перебувають в ув'язненні в Америці. Один з них наркоторговець, інші терорист та шпіонка.

Про це повідомляє російське видання «Новая газета» з посиланням на джерело, близьке до переговорів про обмін полоненими між Росією і Україною.

За словами співрозмовника видання, Росія домагається видачі Марії Бутіної, Віктора Бута, а також Костянтина Ярошенка. До речі, останній відбуває у США 20-річний термін за контрабанду наркотиків, Бут був засуджений на 25 років в'язниці за торгівлю зброєю і підтримку тероризму. Марія Бутіна була заарештована у США в липні цього року, її підозрюють у незаконному лобіюванні інтересів Росії в Америці.

«Москва готова обговорювати таку «гуманітарну акцію» безпосередньо з Вашингтоном, при цьому Україна не є стороною переговорів», - йдеться у повідомленні.

Натомість, Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що нічого не знає про подібні плани щодо обміну. Тако офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова сказала, що не в курсі таких ініціатив.

У вересні з проханням про помилування Бута і Ярошенка виступила на адресу президента США Трампа російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві російське посольство обнесли колючим дротом

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, олег сенцов, росія, сша