Чому бісяться московські попи?

26 Вересня 2018

Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) вимагає, щоб призначені Вселенським патріархатом екзархи із США та Канади, покинули Україну.

Призначення в Україні екзархів Вселенського патріархату, архієпископа Данила Памфілійського із США та єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади, було «грубим втручанням» у справи церкви та порушенням її канонічної території, а їхня діяльність «порушує міжконфесійний мир», вважають в Українській православній церкві Московського патріархату. Пише 24tv.ua.

Як йшлося на засіданні Синоду церкви 25 вересня, «екзархи» Константинопольського патріархату повинні покинути канонічну територію Української православної церкви».

Також в УПЦ МП заявили, що призначення екзархів було «грубим втручанням» у справи церкви та порушенням її канонічної території, а їхня діяльність «порушує міжконфесійний мир».

«Єпископат УПЦ повинен призупинити спільні служіння з ієрархами Константинопольського патріархату», – додали у прес-службі УПЦ МП.

Нагадаємо, 19 квітня Верховна Рада України проголосувала за постанову про звернення президента до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

Відтак, 2 вересня Архієрейський собор прийняв рішення, що Константинопольський патріархат може надавати автокефалію без погоджень з іншими церквами.

Через п’ять днів у рамках підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві архієпископа Данила Памфілійського із США та єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакує українську церкву

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, релігія, церква