Директор департаменту Луцької міської ради та його зам підуть під суд за службове підроблення

24 Вересня 2018

Прокурори галузевого відділу прокуратури Волині затвердили і скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення посадовцями одного з департаментів Луцької міської ради службового підроблення. Інформує прес-служба прокуратури області.

Установлено, що директор Департаменту, змовившись зі заступником, віддали переваги одному із господарських товариств у виконанні ним поточного ремонту трьох вулиць в обласному центрі Волині. В порушення норм ЗУ «Про публічні закупівлі» підписали відповідні господарські угоди, чим узаконили придбання товарів, робіт і послуг ТзОВ «Луцька ДПМК» ще до моменту проведення процедури закупівлі.

З дозволу посадовців міської ради товариство протягом червня-липня 2017 року виконало ремонтні роботи, які на той час уже були включені міськрадою до публічних закупівель, ще до оголошення результатів проведення торгів.

Після завершення робіт, аби легалізувати проведення із підприємством розрахунків за кошт бюджету міста, наприкінці липня 2017 року, за результатами «проведення торгів», на підставі протоколів розгляду тендерних пропозицій переможцем визнали саме те господарське товариство, яке і проводило роботи.

Після цього посадовці склали, засвідчили та подали до органу Держказначейства для проведення розрахунків фіктивні документи щодо виконання будівельних робіт і їх прийняття, начебто після проведення процедури закупівель.

Керівнику департаменту інкримінують службове підроблення ( ч. 1 ст. 366 КК України), його заступнику – пособництво в службовому підробленні (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України), і невдовзі обидва постануть перед судом.

Зауважимо, директора ТзОВ, який проводив у такий спосіб будівельні роботи, Луцький міськрайонний суд засудив до штрафу із забороною обіймати посади в органах влади, місцевого самоврядування, на державних, комунальних підприємствах, установах чи організаціях, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, терміном на один рік.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, кримінал, прокуратура