Фаріон налетіла на «нечесану» Супрун через англіїзацію

21 Вересня 2018

Украй агресивною нападкою на нинішню виконувачку обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун подивувала скандально відома радикальна борчиня за чистоту української мови Ірина Фаріон.

Соратниця головного свободівця Олега Тягнибока словесно атакувала «оту патлату з немитою головою і нечесаними пасмами» Уляну Супрун, звинувативши очільницю Мінздоров’я у паплюженні солов’їної. Таку заяву Ірина Дмитрівна зробила на своїй персональній сторінці у «Фейсбуку».

«Ото пішла-м учора до стоматолога зубки підкувати, аби добре ліберальну власть гризти. І почула від лікарів: міністр охорони здоров'я, ота патлата з немитою головою і нечесаними пасмами Супрун (Абрамович), збирається підсумкове оцінювання знань, що в майбутніх медиків називається КРОКИ (після бакалаврату, магістратури та інтернатури), складати АНГЕЛЬСЬКИМ ЯЗИКОМ! Панове! А коли то ми змінили 10 статтю Конституції України і до державної мови - української додали ту, що ВЖЕ не в Евроунії???? То для кого ми тотих лікарів готуємо??? Ага. Для Америки, Гейропи, аби там пінцети подавали... А ми тут будемо УМИРАТИ, бо ця, що Супрун всю медицину зробила БЕЗЦІННОЮ: ні жити ні вмерти», – обурилася в соцмережі, не добираючи висловів, Ірина Фаріон.

Гостра на язик політикиня також порекомендувала українцям «тоту нечесану бабу у контейнері відправити до Америки». Най лікує Трампа».

А для ліквідації безграмотності у плані непоправної шкоди, якої заподіює рідній мові клята англіїзація, прикріпила до посту власне  пізнавальне відео річної давності.

«Це моє відео про вкрай небезпечне явище англіїзації. Довбані англомани! Прошу не писати тут своєї маячні. Відповідаю: чужі мови треба знати, але не коштом своєї і не замість своєї. Хочеш працювати за кордоном зі своєю ангельською, то пиляй туди вчитися. Ми живемо для своєї країни, для своїх людей, для свого УКРАЇНСЬКОГО СВІТУ. Замахали! Блазні безродні», – закрила роти потенційним опонентам-коментувальникам пані Ірина.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, ірина фаріон, уляна супрун