На Волинь привезуть останки героя, загиблого на Сході три роки тому

13 Вересня 2018

Експертиза ДНК встановила, що останки «невідомого солдата», який поліг у боях за повернення цілісності Україні на Сході й нині похований у селі Парасковіївка на Донеччині, належать військовослужбовцю з Волині. Досі боєць вважався безвісти зниклим. Та днями дружина отримала звістку, яка обірвала всі надії на повернення чоловіка. 

Про це повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуку» перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

«До останнього родина зниклого безвісти бійця Юрія Лавренчука сподівалась, що він живий. Юрій був призваний до складу 51-ї ОМБР у 2014 році, в час, коли наші хлопці опинилися в самому пеклі війни. Востаннє виходив на зв’язок у серпні 2014 року. Але подальша його доля була невідомою. І з того часу родичі шукали Юрія, хапалися за будь-яку ниточку в надії знайти чоловіка, сина і тата.

По Луцьку троє бійців вважалися зниклими безвісти, серед яких і Юрій Лавренчук. Та, на жаль, вчора дружина отримала постанову про ідентифікацію загиблої особи, яка підтверджує, що цією особою на 99,9% є Юрій Васильович Лавренчук. У листопаді 2015 року його тіло було захоронене на кладовищі села Парасковіївки Бахмутського району Донецької області… . Вічна пам'ять герою, який віддав своє життя за Україну» – ідеться в повідомленні посадовця.

Учора, 12 вересня, на позачерговому засіданні виконкому міської ради в терміновому порядку було розглянуто проект рішення щодо перепоховання останків загиблого військовослужбовця Юрія Лавренчука, який до служби в АТО проживав у Луцьку.

Юрій Васильович Лавренчук народився у селі Старосілля на Маневиччині. У полеглого воїна зосталася маленька донечка, яка народилася незадовго до того, як її тата призвали в зону проведення АТО. Після оформлення всіх необхідних документів тіло героя перепоховають на кладовищі в селі Гаразджа.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, ато, смерть