Волинянин віз до Білорусії 98 кг сала (відео)

З початку року співробітниками Брестської митниці припинено 94 спроби незаконного ввезення на територію Євразійського економічного союзу м'ясної продукції. В цілому через митний кордон незаконно намагалися перемістити 14,5 тонн такого товару.

Про це інформує «brest.customs».

У більшості випадків громадяни перевозять продукцію через кордон без декларування та при відсутності ветеринарного сертифіката країни відправлення. Найчастіше водії обладнають тайники в своїх транспортних засобах для приховування продукції.

Один з таких випадків виявлено в серпні в пункті пропуску «Мокрани». Безробітний житель Волинської області слідував через білорусько-український кордон на автомобілі «Ford Mondeo».

При в'їзді в Білорусь 31-річний громадянин України вказав у митній декларації тимчасове ввезення на територію ЄАЕС автомобіля. Про переміщення будь-яких інших товарів, що підлягають декларуванню, відомості відсутні.

Після реєстрації поданої декларації транспортний засіб направлено в бокс для огляду. В результаті проведення митного контролю в автомобілі було виявлено схованки зі свіжим свинячим салом.

Громадянин намагався ввезти 98 кг сала, приховавши його за декоративною обшивкою всіх дверей транспортного засобу і багажного відділення.

На дану продукцію у водія були відсутні супровідні документи, в тому числі і ветеринарний сертифікат, наявність якого свідчить про безпеку товару для його подальшої реалізації та споживання.

Відносно громадянина розпочато адміністративний процес по ч. 2 ст. 14.1 КоАП Республіки Білорусь. Автомобіль 2002 року випуску вартістю понад 8 тис. білоруських рублів вилучено до рішення суду.

До слова, з початку року лише на брестській ділянці кордону вилучено 14 тонн м’яса.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, прикордонники, митниця