Легенда волинського футболу помер на 61-му році життя

23 Серпня 2018

Нещодавно, 5 серпня,  Андрій Федецький відсвяткував 60-річчя.

Сьогодні, 23 серпня, вночі на 61-му році життя відійшов у Вічність легендарний футболіст і тренер, найкращий бомбардир в історії команди «Волинь» (Луцьк), майстер спорту СРСР Андрій Стефанович Федецький. Пише «Волинь24»

Як зазначає видання, перед тим спортсмен пережив інсульт. Черговий напад цієї підступної хвороби, очевидно, став для нього фатальним.

Довідково:

Андрій Федецький народився в селі Гамаліївка поблизу Львова. Вихованець львівського СКА, львівського і київського спортінтернатів. Найбільшу частину кар’єри футболіста, яку завершив у 38-річному віці в 1996 році, провів у команді з Луцька.

У 1977 році його запросив на Волинь Мирон Маркевич, який на той час був граючим тренером команди «Торпедо» (Луцьк). Згодом «Торпедо» перейменували на «Волинь».

Лише два сезони Андрій Федецький провів в інших клубах. У 1983-1984 роках захищав кольори харківського «Металіста», де у складі команди став фіналістом Кубка СРСР. У 1990-1991 роках виступав за польську «Гвардію» (Холм).

За «Волинь» зіграв понад 540 матчів, де забив 91 гол.

Грав на позиції нападника і півзахисника. За його ігрову манеру вболівальники лагідно називали Андрія Федецького Волинським Марадоною.

Андрій Федецький – батько футболіста Артема Федецького, нинішнього капітана львівських «Карпат».

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, смерть, карпати