Журавлина: найкорисніша ягода для тиску

Журавлина – природний антибіотик і протираковий народний засіб. За вмістом вітамінів і мікроелементів їй немає рівних. Збирати її треба на початку вересня, коли ягоди матимуть темно-червоний колір. Унікальність ці диво-плоди і тим, що їх можна зривати зеленими, і вони протягом деякого часу дозрівають самостійно.

Як впливає на тиск журавлина

Завдяки її здатності виводити з організму зайву рідину, у гіпертоніків відбувається поступове зниження артеріального тиску до нормальних показників. Журавлинний сік або морс, на відміну від типових сечогінних засобів, не виводить з організму калій. Людям із незначним зниженням артеріального тиску дозволяється зрідка пити журавлинні компоти для поповнення необхідних організму запасів вітамінів і мінералів.

З медом при високому тиску: свіжі ягідки промити під проточною водою, перебрати і висушити. Подрібнити через м’ясорубку, до отриманого пюре додати меду у пропорції 1:1. Добре перемішати і помістити в холодильник для зберігання. Приймати по столовій ложці за півгодини до їди щодня.

У поєднанні із цитрусами знижує тиск: 2 апельсини і 1 лимон з тонкою шкіркою перемолоти в кашку, додати півкілограма свіжих або заморожених ягід. Такі комбіновані ліки добре поєднуються з медом. Велика кількість вітамінів сприяє зміцненню судинної стінки і нормалізації артеріального тиску.

Увага! Протипоказання до застосування. Потрапляння журавлинного соку в ротову порожнину може призвести до пошкодження зубної емалі при тривалому розжовування ягід. Журавлина стимулює секрецію шлункового соку, про що варто пам’ятати при гастриті. Остерігатися журавлини повинні також люди з постійними стрибками артеріального тиску, у яких його показники то високі, то низькі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти, медицина