На Волині скандальний притулок для дітей залишився без керівництва

3 Серпня 2018

Про випадки побиття та сексуального домагання до вихованців комунального закладу обласної ради «Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації», що знаходиться у м. Рожище, повідомили представники регіонального Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової. Інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Відтак, голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко негайно виїхав на місце події та провів термінову оперативну нараду. Серед присутніх – керівництво служб обласної адміністрації та Рожищенської райдержадміністрації, головного управління Національної поліції у Волинській області, обласної прокуратури та інших посадовців.

Зокрема, прийнято рішення про звернення до Волинської обласної ради щодо відсторонення від виконання обов’язків директора навчального закладу Леоніда Матвійчука, а також негайне порушення кримінальної справи й внесення її до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Окрім того, управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації дано доручення вжити необхідних заходів щодо надання медичної та психологічної допомоги постраждалим дітям.

Натомість, представники Служби у справах дітей обласної держаної адміністрації будуть безпосередньо брати участь в управлінні закладом на час з’ясування обставин та забезпечать цілодобове чергування робочих груп з числа представників обласної та районної адміністрацій, управління ювенальної превенції Нацполіції та інших спеціалістів.

Головна мета відповідних заходів – цілодобовий контроль, надання допомоги дітям та унеможливлення доступу до них сторонніх осіб. Також були проведені консультації з Омбудсменом – Людмилою Денісовою, першим заступником Міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим та Уповноваженим Президента України з прав людини Миколою Кулебою.

Ситуація знаходиться на особистому контролі голови облдержадміністрації Олександра Савченка.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь