Смачна отрута: у Києві шаурма загнала в лікарню 71 людину

2 Серпня 2018

У Києві кількість постраждалих від отруєння шаурмою зросла до 71-ї людини. З них 10 – діти та вагітна жінка.

Про це повідомляють численні ЗМІ.

Майже всіх їх забрали у лікарню з діагнозом «гостра кишкова інфекція». Проте, повідомляється на сайті Держпродспоживслужби, підозрюють сальмонельоз.

Нагадаємо, неякісну їжу потерпілі придбали у кіосках біля станцій метро «Оболонь», «Поштова площа», «Дарниця» та «Лісова».

Нині всі ці МАФи закриті.

Наразі Держпродспоживслужба в посиленому режимі перевіряє всі пересувні фастфуди на наявність дозвільних документів та їхній санітарний стан.

Варто знати, що сальмонельоз – гостре інфекційно-кишкове захворювання, викликане активністю бактерій сальмонел. Найчастіше причиною сальмонельозу стає вживання невимитих або погано вимитих продуктів. Також нерідко бактерії потрапляють в людський організм разом з м'ясом і молоком.

У 90% випадків сальмонельоз характерні такі симптоми: підвищення температури, нудота, блювання, сильний головний біль і загальна слабкість.

Серед інших ознак: діарея, наявність крові і слизі в калі і блювота. Може спостерігатися підвищене серцебиття, помилкові позиви на дефекацію, здуття живота і зниження артеріального тиску.

Сальмонельоз – досить серйозне захворювання, яке ні в якому разі не можна пускати на самоплив. Просто так ці бактерії не покинуть організм. Якщо їм не допомогти в такій делікатній справі, то найшкідливіше на що вони здатні – порушити мікрофлору організму і органів травлення зокрема.

Сальмонели, вражаючи організм, здатні порушити роботу такого важливого для нашого життя органу, як нирки, і навіть стати причиною серцевої недостатності. У сальмонельоз дітей часто проявляється у вигляді діатезу, а у дорослих може викликати судинний колапс.

Для лікування сальмонельозу сьогодні використовуються традиційні та народні засоби. Сальмонельоз також можна вилікувати, комбінуючи обидва способи.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ