Як працювали волинські нардепи під час восьмої сесії Верховної Ради

23 Липня 2018

13 липня завершилась робота восьмої сесії Верховної Ради України, яка розпочалась ще на початку лютого 2018 р. Хто з волинських нардепів-мажоритарників в стінах Ради попрацював на славу, а хто традиційно «пас задніх», проаналізувала громадянська мережа ОПОРА.  

90,7% - середній показник відвідуваності засідань волинських нардепів

За період з 6 лютого по 13 липня 2018 р. в Раді відбулось 48 пленарних засідань. За даними письмової реєстрації усі пленарні засідання - 100% - відвідав народний депутат Ігор Гузь. Найнижчий показник відвідуваності у нардепа Степана Івахіва - 62,5%. Предаставниця виборчого округу № 23 Ірина Констанкевич відвідала 97,2% пленарних засідань. Відвідуваність сесій народним депутатом Ігорем Лапіним становить 95,8%, Мартиняка - 70,8% засідань.

Активність волинських мажоритарників під час голосувань

Найчастіше під час голосувань була присутня народний депутат Ірина Констанкевич. Відсоток її присутності становить 97,2. Народний депутат Ігор Лапін у 93,9% випадків не покидав робочого місця, коли відбувались голосування за ті чи інші рішення. У 91% випадків був присутній під час голосувань нардеп Ігор Гузь. Парламентарі Сергій Мартиняк та Степан Івахів перебували у залі засідань під час голосувань у 86,7% та 86,3% випадків.

Разом з тим, натискав кнопки «За», «Проти» чи «Утримався» найчастіше народний депутат Ігор Лапін - у 68,1% випадків. І, таким чином, нардеп голосував за 1525 законопроектів. У 56,2% випадків голосувала народний депутат Ірина Констанкевич, проголосувавши «За» 1258 разів. Одну з трьох позицій під час голосувань висловлював народний депутат Ігор Гузь у 46% випадків. Таким чином нардеп голосував 1031 раз. Натомість, народні депутати Сергій Мартиняк та Степан Івахів голосували лише у 9,4% та 9,2% випадків. Голосували вони 210 та 207 разів відповідно.

Перебував у сесійній залі, але не голосував найчастіше Степан Івахів - 2026 разів, що становить 90,5% від усіх голосувань. 1732 рази не голосував, перебуваючи у парламенті, Сергій Мартиняк. Показник його не голосувань становить 77,4%. Народний депутат Ігор Гузь не голосував 1007 разів (45%), а Ірина Констанкевич - 919 разів (41%). Найрідше з-поміж волинських мажоритарників позицію «не голосував» висловлював Ігор Лапін - 578 разів. Цей показник становить 25,8%.

Частину голосувань представники Волинської області у Раді пропустили. Зокрема, народний депутат Степан Івахів був відсутній під час 6 голосувань (0,3%), Ірина Констанкевич пропустила 62 голосування (2,8%), Ігор Лапін - 136 голосувань (6,1%), Ігор Гузь - 201 голосування (9%), Сергій Мартиняк - 297 голосувань (13,3%).

Законотворча діяльність народних депутатів з Волині

Найбільше законопроектів з-поміж волинських парламентарів було підготовлено за участю Ірини Констанкевич - 30. Народний депутат Ігор Лапін долучився до підготовки 14 проектів законів. Нардеп Ігор Гузь став автором та співавтором 11 законопроектів. На рахунку народного депутата Сергія Мартиняка - 5 проектів законів. І найменше, 2 законопроекти, підготував нардеп Степан Івахів.

Щодо проектів постанов, то троє нардепів - Сергій Мартиняк, Степан Івахів та Ігор Лапін - мають на своєму рахунку по одному. Натомість, народні депутати Ігор Гузь та Ірина Констанкевич долучилась до підготовки двох проектів постанов. 

Запити від нардепів з Волині отримали 122 адресати

Голова Верховної Ради України і керівники комітетів ВРУ отримали від волинських парламентарів 7 запитів. До Кабінету Міністрів України надійшло 28 запитів від волинських мажоритарників. Керівники міністерств та відомств від нардепів отримали 40 депутатських запитів. Генеральному прокурору України представники Волині у Раді надіслали 3 запити. Ще із 44 запитами волинські парламентарі звертались до органів місцевої влади.

З-поміж нардепів, що представляють Волинську область у парламенті, найбільше депутатських запитів підготувала Ірина Констанкевич - 75. Народний депутат Ігор Гузь став автором 29 запитів. Ще 13 депутатських запитів належить нардепу Ігорю Лапіну. 5 запитів підготував народний депутат Степан Івахів. На рахунку Сергія Мартиняка немає жодного підготовленого запиту.

Виступи волинських нардепів під час пленарних засідань

За період восьмої сесії народні депутати-мажоритарники з Волині 40 разів виступали у сесійній залі з робочого місця і 9 разів з трибуни. З-поміж волинських мажоритарників лідером за кількістю виступів є народний депутат Ігор Лапін. На його рахунку 40 виступів у Раді (35 виступів з місця і 5 - з трибуни). Народний депутат Ігор Гузь один раз виступав з місця і чотири рази - з трибуни. Нардеп Ірина Констанкевич 4 рази виступала під час пленарних засідань. Усі виступи лунали з робочого місця. Щодо народних депутатів Сергія Мартиняка та Степана Івахіва, то на їхньому рахунку немає жодного виступу.

 

 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, сесія, опора, Політика, депутати, вру