Не змушуйте дітей вчитися влітку

16 Липня 2018

Щоб зрозуміти дитину, яку батьки змушують вчитися під час канікул, поставте себе на її місце.

Уявіть, що ви збираєтеся у відпустку, передчуваєте довгоочікувану поїздку, зустріч із друзями та інші приємні події, але шеф відпускає вас на відпочинок з однією лише умовою: під час відпустки вам доведеться ще трохи попрацювати. Швидше за все, на відпочинок ви підете без настрою. Так і в школярів: вимога вчитися на канікулах викличе протест.

Мозку дитини, як акумулятору, потрібна підзарядка. Кора головного мозку теж втомилася за час навчального року, і їй необхідне підживлення. Таку підзарядку, стверджують фізіологи, дасть правильно організований відпочинок, а не сидіння з підручниками. Під час перебування на свіжому повітрі організм і мозок насичуються киснем, ходіння босоніж по м'якій траві або камінню сприяють зміцненню нервової системи та імунітету.

А ще діти потребують ігор, як повітря. Адже саме у процесі таких занять вони можуть відшліфувати багато психічних функцій: пам'ять, увагу, мислення, мову. До того ж під час навчального року вони просто не встигають пограти стільки, скільки їм потрібно. Тому не навантажуйте дитину уроками, а дозвольте награтися.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, діти, канікули, батьки, навчання