Депутати ухвалили закон про легалізацію «євроблях» (відео)

Верховна Рада України підтримала два законопроекти про розмитнення автомобілів на євро номерах.

Пише сайт «24tv.ua».

Йдеться про законопроекти №8487 та №8488.

За проект закону №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах у першому читанні проголосувало 265 народних депутатів.

За законопроект №8488 за основу віддали свої голоси 256 нардепів.

Проект закону 8487 вносить зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизом легкових авто.

№8488 передбачає внесення змін до Митного кодексу та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Перед початком розгляду цих законопроектів прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив водіїв на «євробляхах», що «жодних репресій проти них не буде».

Нагадаємо, від ранку 11 липня десятки водіїв з автомобілями на іноземній реєстрації мітингують в урядовому кварталі Києва. Вимагаючи голосування за законопроекти про розмитнення «євроблях», ввечері 12 липня протестувальники заблокували на Інститутській автомобіль нардепа Павла Пинзеника. Один з активістів кинувся на капот автомобіля, щоб його зупинити, пізніше з'явилась інформація, що у чоловіка зламана нога, його госпіталізували. У ситуацію втрутились правоохоронці, які безпечно вивели нардепів з автомобіля.

Хоча Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про зменшення податку на «євробляхи», ухвалити сам закон зможуть лише у вересні, до того ж деякі пункти можуть не сподобатись мітингарям, – інформує ТСН.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, євробляхи, закон, вру