9 липня відзначають День незалежності Аргентини

9 Липня 2018

9 липня – 190-й день року (191-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 175 днів.

Національні:

Азербайджан: День працівників органів дипломатичної служби.

Казахстан: День Податкової служби.

Марокко: День Хасана II.

Панама: День жертв.

Південний Судан: День незалежності.

Аргентина: День незалежності. 9 липня 1816 року була прийнята декларація Незалежності Об'єднаних Провінцій Срібної Річки (Аргентини). Ця дата вважається датою народження Республіки Аргентина, а в країні відзначається офіційне свято – День незалежності (Independence Day in Argentina).

З 16 століття територія сучасної Аргентини управлялася Іспанської імперією. Після того, як Наполеон захопив Іспанію і повалив з трону короля Фердинанда VII, 25 травня 1810 року кабільдо (рада) Буенос-Айреса заснував Тимчасову урядову хунту Ла-Плати, яка повинна була правити від імені Фердинанда до тих пір, поки він не повернеться на трон.

Почалася довга боротьба між владою Буенос-Айреса, які прагнули до об'єднання країни, і внутрішніми провінціями, які були обтяжені залежністю від Буенос-Айреса. Все це затримало прийняття Декларації незалежності до 9 липня 1816 року.

Нарешті, Національний конгрес, що зібрався в Тукумане (Tukuman – місто на північному заході Аргентини), оголосив Об'єднані провінції Ла-Плати незалежними від Іспанії.

Сьогодні День незалежності є національним святом Аргентини і широко відзначається по всій країні – у всіх містах і селищах проходять урочисті церемонії, під час яких піднімається державний прапор, в храмах проходять святкові богослужіння. Також традиційно в цей день влаштовуються між цивільними та військовими ходи і паради, концерти та виступи творчих колективів, а завершується все народними гуляннями і святковим салютом.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято, аргентина