На Івано-Франківщині таксисти ділили територію з битою і пістолетом

29 Червня 2018

Головуправлінння НПУ у Івано-Франківській області на сайті відомства повідомляє про конфлікт між таксистами у смт Ланчин Надвірнянського району. Сутичка в кращих традиціях жанру бойовика – із застосуванням бити, палиці і вогнепальної зброї – сталася тут ще 22 червня, а нині фігурантам конфлікту поліція оголосила підозри в побитті односельців.

Як з’ясувала слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, ще напередодні інциденту 20-літній тутешній «бомбило» щось не поділив із майже вдвічі старшим колегою, тож наступного дня, вирушаючи на роботу, укинув до машини биту. На стоянці місцевих таксистів між опонентами знову сталася словесна перепалка, що переросла в бійку: підозрюваний з наміром розв’язати конфлікт зі словами «Ти тут таксувати не будеш!»  посунув на 49-літнього односельця із заздалегідь наготовленою битою і став дубасити його.  На захист потерпілого у сутичку втрутився ще один місцевий 31-річний мешканець. Отримавши кілька ударів снарядом для бейсболу від розпаленого молодика,  він узяв з автомобіля палицю і у свою чергу побив нею підозрюваного.

Згодом на підмогу синові під’їхав батько, прихопивши із собою предмет, схожий на пістолет, і долучився до цього побоїща.  В результаті чого з тілесними ушкодженнями  до лікпрні доставлено  і 31-річного ланчинця, який спочатку втрутився у бійку, щоб її припинити,  а відтак  став  співучасником. 

Розбірки між таксистами, що ділили територію, відбувалися надвечір і привернули  увагу селян. Жінка, що проходила повз, повідомила у поліцію та відзняла  бійку на телефон.  

Що стало причиною суперечки водіїв авто із «шашечками», наразі з’ясовує поліція.  

Дії зловмисників,  як сина, так і батька, поліція кваліфікує як хуліганство (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України).  Наразі їм заочно оголошено про підозру у вчиненні злочину. За такі хуліганські дії зловмисникам загрожує позбавлення волі на термін від трьох до семи років. Проводиться слідство.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, таксі, кримінал, бійка, поліція, івано-франківськ