Спікер Парубій поставив свій підпис під законом про Антикорупційний суд

9 Червня 2018

Документ надвеликої важливості для України главі парламенту принесли на підписання під час спільного брифінгу з грузинським і молдовським колегами.

Сьогодні, 9 червня, під час спільного брифінгу голови Верховної Ради України Андрія Парубія зі спікером парламенту Грузії Іраклієм Кобахідзе та главою парламенту Республіки Молдова Андріаном Канду в рамках ІІ Міжпарламентської конференції «Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального та безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО» відбулося довгоочікуване підписання закону про Антикорупційний суд в Україні. Повідомляє «Еспресо».

«Дуже символічно, що напередодні нашої конференції відбувся важливий етап – прийняття закону «Про Вищий антикорупційний суд». Ще кілька тижнів тому мало хто вірив, що це може відбутися. Але сьогодні ми вже маємо факт його прийняття. І я хочу скористатися можливістю, щоб урочисто при вас підписати цей закон. Для України це важливий крок на шляху реформування. Кілька тижнів тому я зустрічався з директорами Світового банку, і коли вони дізналися, скільки поправок, не дуже вірили, що ми зможемо Закон «Про Вищий антикорупційний суд» прийняти. Як і взагалі, було багато скептиків, але я завжди був оптимістом у цьому питанні. Директори Світового банку дуже попросили, якщо вдасться ухвалити закон, щоб ми підписали його їхньою ручкою, і я зараз  при вас підписую вже підготовлений комітетом, нашими службами Закон України «Про Вищий антикорупційний суд», – урочисто завершив Парубій.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, андрій парубій, суд, закон