На Харківщині полісмен вигадував правопорушення, аби покращити собі статистику

5 Червня 2018

Правоохоронець підробив адміністративне провадження, щоб покращити свої показники.

Про це йдеться у вироку Куп'янського міськрайонного суду Харківської області від 29 травня, передає «Depo.Харків».

За даними суду, обвинувачений з лютого 2016 року обіймав посаду інспектора сектору реагування патрульної поліції Куп'янського ВП ГУ НП у Харківській області, мав звання старшого сержанта.

27 листопада чоловік, «хибно розуміючи завдання Національної поліції, з метою штучного збільшення показників про виявлення адміністративних правопорушень», завів фіктивне провадження у справі про адміністративне правопорушення стосовно чоловіка начебто за незаконне розпивання алкоголю в громадських місцях.

Провадження службовець передав начальнику, внаслідок чого на потерпілого було накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження.

На суді екс-поліцейський провину спочатку не визнавав, але потім розповів, що підробив провадження, щоб продемонструвати кращі, ніж у інших, показники в роботі.

Суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 4,2 тис. грн з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах терміном на два роки.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, поліція, суд, харків