Як вибрати плитку на кухонний фартух?

Великий вибір будівельних матеріалів дозволяє зробити кухонний фартух дизайнерським акцентом. Обраний матеріал повинен легко митись і, що найголовніше, прослужити довгі роки.

Найоптимальніший варіант кухонного фартуха – плитка. І є всього вісім головних правил її вибору.

  1. Обираючи плитку для кухні, покупці віддають перевагу керамограніту або кераміці. Хоча перший варіант міцніший, варто зупинитися на кераміці, адже невеликі кахлі легкі й монтувати їх простіше. А саме покриття відрізняється великим вибором кольорів, фактур і принтів.
  2. Для фартуха у невеликій кухні використовуйте плитку в одній колірній гамі – це візуально розширить простір. Для графічних інтер’єрів у стилі поп-арт підійдуть соковиті, насичені кольори, тому виділіть зону фартуха за допомогою контрастних відтінків.

  1. Найактуальніші формати – плитка «кабанчик» або «цеглинка». Класику оберіть для інтер’єрів у прованському чи скандинавському стилях. Якщо у кухонного гарнітура дерев’яна стільниця, підкресліть її великоформатною плиткою під дерево.
  2. Щоб прибирання на кухні було легким, вибирайте великоформатні моделі. Що менша плитка, то більше у неї швів, які просто забруднити жиром і їжею.
  3. Перед укладанням плитки уточніть розміри фартуха у постачальника кухні. В середньому його висота становить від 48 до 60 см, і він повинен на декілька сантиметрів заходити під верхні шафи та стільницю. Стик між фартухом і стільницею необхідно обробити силіконовим герметиком. Інакше вода затікатиме за тумби, тому задня стінка може деформуватись, а на стіні з’явиться грибок.

  1. При укладанні фартуха перевірте розташування розеток. Вони не повинні перебувати в хаотичному порядку щодо швів плитки. Органічно виглядають розетки і вимикачі, які встановлені по центру плитки, по центру шва або на перетині кількох плиток.
  2. Якщо ви вибираєте плитку через Інтернет, будьте готові, що її дизайн у реальності може відрізнятися від зображень на екрані. Тому загляньте в салон і переконайтеся, що зовнішній вигляд відповідає картинці.
  3. Плитку варто купувати із запасом близько 10%. Він стане в пригоді, якщо в процесі ремонту частина плиток буде пошкоджена. Замовлення нового матеріалу може викликати у вас деякі труднощі. По-перше, доставка забере тривалий час. По-друге, колекцію можуть зняти з виробництва. Крім того, не рідкісні випадки, коли в різних партіях плитка відрізняється за тоном. Після ремонту також не варто позбавлятися від матеріалу – ним легко замінити випадково пошкоджену плитку.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр, кухня, матеріали, плитка