Два роки ростив ведмежа, думаючи, що це мастиф

17 Травня 2018

Минуло цілих два роки, перш ніж житель Піднебесної усвідомив, що його домашній улюбленець, якого він купив на узбіччі, – ніякий не пес, а вайлувате кумедне ведмежа.

Сільський житель із округу Їлань, що в південній частині КНР, їдучи машиною, зупинився і купив «цуценя» у невідомого продавця, що збував свій живий товар при дорозі. Той запевнив покупця, що це тибетський мастиф. Тож китаєць на ім’я Су Му привіз «щеня» додому і два роки дбав про нього, навіть не підозрюючи, що то маленький ведмідь. Пише видання «Дейлі Мейл».

Су Му спершу не надто бентежило, що його вихованець не гавкає, не виляє хвостом і взагалі не поводиться як пес. Та він врешті запідозрив обман, коли помітив, що тварина все росте і росте. І при цьому все менше нагадує мастифа.

«Спочатку це був маленький тибетський мастиф. І коли я привіз його додому, це все ще був тибетський мастиф. Але він став рости і дедалі більше нагадував чорного ведмедя. Я ведмедів побоююсь, але він прожив у мене два роки», – розповідає чоловік.

Сімейство Су Му добре ставилося до звіра. Його годували фруктами (особливо він любить кавуни) та бульйоном або локшиною. Але врешті-решт усім стало очевидно, що це ведмідь. З вихованцем потрібно було розлучитися, хоч господарі і не відразу зважилися це зробити.

Зрештою Су Му звернувся в зоопарк, аби передати туди клишоногого. І коли усі бюрократичні труднощі були подолані (тварина не мала документів, які хазяям довелося довго виробляти), ведмедя все ж забрали, правда, не в звіринець.  Коли фахівці бюро захисту лісів нарешті приїхали по тварину, звіра ну ніяк уже не можна було сплутати з мастифом.

У холці ведмідь мав близько метра і важив майже 200 кілограмів. Накачавши снодійним, «щеня» вагою два центнери відвезли в центр захисту дикої природи, де за ним якийсь час постежать, перш ніж відпустити на свободу або все ж передати зоопарку, як планував Су.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, тварини, курйози, кндр