Україні дозволили «віджимати» російське майно по всьому світу

11 Травня 2018

Фактично своїм рішенням, котре зобов’язує російську сторону відшкодувати українським підприємствам збиток від втрат у Криму, палата суддів Третейського суду в Гаазі надала Україні право відлучати державну власність РФ у будь-якій точці планети. Це стверджує в своєму Twitter старший науковий співробітник Atlantic Council (Атлантичної ради США) Андерс Аслунд. І здійснювати таке вилучення мають на підставі Нью-Йоркської конвенції 1958 року.

«Відповідно до Нью-Йоркської конвенції від 1958 року (про визнання і виконання рішень іноземних арбітражних судів), сторона, котра перемогла у судовій тяжбі, отримує право вилучати державну власність фактично у будь-якій точці світу. І країни Заходу реально виконують приписи цієї конвенції», – заявив Аслунд.

Нагадаємо, напередодні палата суддів Гаазького суду зобов’язала Російську Федерацію, котра у 2014 році анексувала український Кримський півострів, відшкодувати низці українських компаній збитки, пов’язані з втратою ними матеріальної бази своїх підприємств на відібраній росіянами території. Позов проти Росії до Третейського суду в Гаазі подавали 18 українських компаній і одна юридична особа. Матеріальну шкоду, завдану їм діями РФ, позовники оцінили у 159 мільйонів доларів США.

Російський Мін’юст уже виступив із заявою, що не визнає рішення суду в Гаазі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суд, гаага, росія