Місто царя Давида знайшли за кісточками оливок

9 Травня 2018

До такого висновку дійшли вчені, проаналізували дерев'яну підлогу будівлі, ритуальний кубок та кісточки оливок. Також вони припусили, що місто існувало у 1006−950 роки до Різдва Христового.

Пишуть ЗМІ з посиланням на Dailymail.

«Ми впевнені в тому, що наші висновки інші археологи та історики сприймуть скептично, особливо з огляду на те, які матеріали ми використовували для датування. З іншого боку, навряд чи хтось буде заперечувати, що вік всіх зразків наближається до позначки в 3 тисячі років. Це вселяє в нас упевненість і вказує на те, що ми навряд чи помилилися», — заявив Аврахам Фауст з Інституту археології в Рамат-Гані Ізраїль.

Як зазначає видання, споруда була оточена стіною висотою в 1,5 метра, що й змусило вчених припустити, що «велике царство" Давида і Соломона дійсно існувало». Також, це може вказувати на те, що Іудея в той час була набагато менш розвиненою, ніж Ізраїль, і ніколи не була його складовою частиною.

Примітно, що жодна інша культура, яка існувала тоді на території Близького Сходу, не будувала будинки подібним чином і не використовувала такі матеріали.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, ізраїль, наука, вчені, дослідження