Бойовики «градами» обстрілюють позиції сил АТО: один військовий загинув, інший поранений

20 Квітня 2018

Від початку сьогоднішньої доби російсько-окупаційні війська здійснили 8 обстрілів позицій сил АТО, вчергове застосувавши озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, на Донецькому напрямку бойовики обстріляли позиції неподалік Лебединського із реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град».

«Обстріл почався близько шостої години ранку та тривав понад годину. За цей час окупанти випустили по українських позиціях 40 реактивних снарядів. Слід відзначити, що востаннє застосування противником РСЗВ «Град» у штабі АТО фіксували 18 – 19 грудня 2017 року в районі Зайцевого», – йдеться в повідомленні.

Також заборонене озброєння противник сьогодні застосував у районі Широкиного й Попасної, де здійснив обстріл з 122 мм артилерійських систем. Міномети калібру 120 мм ворог застосував по захисниках Новотроїцького, Водяного та Широкиного.

Читайте також: У зоні АТО напружена ситуація: через обстріли постраждали українські військові, один загинув

«Такі дії з боку ворога свідчать про цілковиту зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту та явне небажання дотримуватися Мінських домовленостей, зокрема щодо відведення важкої техніки та озброєння від лінії зіткнення сторін у визначені місця зберігання», – зазначають у прес-центрі.

На жаль, унаслідок ворожого вогню один український воїн загинув. Ще один наш захисник зазнав поранення. Йому надано необхідну медичну допомогу.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна