19 квітня в Ісландії святкують День дівчат, а у Англії - День проліска

19 Квітня 2018

19 квітня – 109-й день року в григоріанському календарі. До кінця року залишається 256 днів.

У світі в цей день святкують:

Венесуела – День Незалежності (1810).

Сьєрра-Леоне – День Республіки (1971).

Уругвай – День висадки Тридцяти трьох Оріенталес.

Росія – День російської поліграфії.

Англія – День проліска (The Day of Snowdrop). Свою історію свято веде з Англії, де було засноване в 1984 році. Взагалі в світі, в залежності від кліматичної зони, проліски зацвітають від січня до квітня. А оскільки у Великобританії їх цвітіння припадає на середину квітня, то і це свято було приурочено до цього періоду – початку весни і теплих сонячних днів, а сьогодні стало популярним і в інших країнах. Варто сказати, що в Англії проліски – це дуже популярні квіти, а ставлення до них вельми трепетне. Є думка, що це пов'язано зі старовинним англійським повір'ям, яке говорить, що проліски, посаджені навколо будинку, вбережуть його жителів від злих духів.

Ісландія – Сумарсдаг. За давнім ісландським календарем в перший четвер після 18 квітня в Ісландії відзначається прадавнє язичницьке свято Сумарсдаг або Сіггблот. У цей день починається літо – велике і радісна подія після довгої північної зими.

Ісландія – день дівчат. У деяких селах Ісландії склалися особливі традиції, пов'язані з незаміжніми дівчатами. Наприклад, в деяких місцевостях кожен день місяця присвячувався однієї з незаміжніх дівчат (за встановленим порядком, котрий залежав від місця проживання). Погода в цей день була приводом для «шпильок» на адресу темпераменту дівчата. Інша забава полягала в тому, що дівчата витягували імена неодружених хлопців, які повинні були прийти в перший день наступного місяця – Одинокого Місяця. Народ не забував і про незаміжніх і, на жаль, немолодих: старший холостяк села «отримував» першу незаміжню дівчину, яка прийшла в гості. На наступний день те ж саме стосувалося другого за старшинством і так далі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ