Хазяї навчили свого глухого пса мови жестів (відео)

Цуценя стаффордширського тер’єра повертали до притулку для тварин п’ять разів, перш ніж воно знайшло новий дім і справді люблячого господаря.

Британець навчив свого глухого собаку мови жестів. Десятимісячний стаффордширський тер’єр на кличку Айвор мав важку долю: щеням його п’ять разів повертали до притулку «прийомні» хазяї, а причиною всьому вроджена вада – пес абсолютно глухий. Пише портал Bored Panda.

В результаті собака-інвалід опинився у Королівському товаристві із запобігання жорстокому поводженню з тваринами. Працівники центру оточили Айвора турботою та піклуванням, а також почали вчити… мови жестів. Так, з допомогою фахівців установи цуцик опанував команди «сидіти» і «ходімо».

А в грудні минулого року Айвор знайшов господиню і домівку – його забрала до себе жінка на ім’я Еллі Бромілоу. Еллі просто обожнює свого улюбленця, попри його глухоту. І продовжує вчити його жестовим командам. Зокрема, кмітливий стаффорд уже знає жести «ляж», «залишися», «піди геть», а зараз саме вчить «перевернися».

«Мати глухого собаку – це те ж саме, що мати собаку, який чує. І я все одно багато спілкуюся із ним, хоч він і не чує з моєї балаканини жодного слова, – розповідає Бромілоу. – Зате в Айвора чудовий нюх. І ми використовуємо це, організовуючи для нього ігри, щоб був більше зайнятий. Ховаємо різні пригощання у будинку, а він їх шукає».

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Світ