На травневі свята українці їдуть відпочивати до Китаю

10 Квітня 2018

Цьогоріч Україна вперше залишилася без звичних затяжних травневих свят. Влада скасувала вихідний 2 травня, а 9 травня теж став робочим днем. До того ж субота, 5 травня, також у 2018-му робочий день. Правда, туроператори кажуть: українці настільки звикли відпочивати на травневі, що не можуть собі відмовити в задоволенні. Крім Туреччини і Єгипту, вибирають Балі і В’єтнам, цікавляться і Китаєм. У порівнянні з минулим роком ціни на травневі трохи підросли – пише vesti-ukr.com.

Директор з продажу турфірми «Поїхали з нами» Антоніна Соцька запевняє, що навіть кілька вихідних днів українці намагаються провести з користю: якщо повноцінну подорож цього року на травень запланувати не виходить, вирушають на екскурсії в Європу або на вітчизняні спа-курорти.

«Травневі свята для українців на рівні підсвідомості. Якщо говорити про напрямки, починаючи з травня популярності набуває Туреччина. Є попит на Туніс, який трохи знизив ціни, щоб привабити туристів. Ті, хто не може взяти більше вихідних, їдуть кудись у Європу. Останнім часом популярні тури всередині країни – в нових сучасних готелях, де можна скористатися послугами спа-центру, подихати свіжим повітрям», – каже Соцька.

Безвіз популяризував Європу

Президент Всеукраїнської асоціації туристичних операторів Ігор Голубаха також відзначає, що українці не бажають відмовлятися від усталеної звички відпочити в першій половині травня. «Лідером, безумовно, є теплі країни – це Єгипет, трохи людей поїхали до Туреччини, Європа затребувана. На травневі ціни через високу конкуренцію досить привабливі: стартують від $500 на двох до Єгипту.

З європейських країн зараз досить популярна Польща в зв’язку з відкриттям нових лоукост-маршрутів у різні міста – Краків, Лодзь, ще кілька рейсів відкриті зі Львова. Велика кількість українців вирушає туди на вікенд. Також завдяки безвізу з’явилися чартерні рейси в Іспанію і Грецію», – пояснив Ігор Голубаха.

Ціни зросли на 10–15%

Про те, що попит на відпочинок у травні не впав, каже і головний редактор туристичного порталу Turprofi.com.ua Валерія Овсяник. «У порівнянні із сезоном-2017, ціни виросли в межах 10–15%, особливо це торкнулося Туреччини, а ось Єгипет майже не подорожчав – там украй зацікавлені в українському ринку і намагаються стримувати ціни. Крім того, в Єгипет в основному їдуть узимку, тобто їхній піковий сезон закінчується.

А ось Греція виросла в ціні через туристичний податок на готельєрів, хоча він і невеликий – близько €0,5 на добу в приватних апартаментах і в межах €3 у готелі за одну людину, але якщо їхати сім’єю – виходить відчутна сума. На травневі чартери полетять до Туреччини та Єгипту, найімовірніше, в Туніс, Кіпр, Чорногорію, яка трішки поступилася своїми позиціями після відкриття кордонів в інші європейські країни. Влітку будуть запущені чартерні рейси в Пелопоннес, Іспанію та Італію – попит на ці напрямки серед українців підвищився», – розповіла Валерія Овсяник.

Також, за її словами, виявляють підвищену цікавість до Азії. Дуже пожвавішали представники лакшері-напрямків, таких як Мальдіви, Сейшели, Маврикій – їхні агенти приїжджають в Україну і проводять презентації, щоб залучити туристів.

Хочуть до В’єтнаму

За словами Овсяник, зараз на кілька напрямків літають Turkish Airlines, Flydubai і «Катарські авіалінії», які роблять вигідні пропозиції. «Туристи хочуть на Балі, до В’єтнаму і Таїланду. У травні збираються відновити чартер МАУ на острів Хайнань, який припинили через перенасиченість авіаруху над Китаєм. Попит був шалений: $500 за тур. Це копійки для такого відпочинку», – каже експерт.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна