Чи буде підвищення пенсійного віку

3 Квітня 2018

Пенсійна реформа дозволила відтермінувати необхідність підвищення пенсійного віку. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає його прес-служба.

"Проведена пенсійна реформа дозволила відтермінувати необхідність підвищення пенсійного віку, принаймні, ще на 10 років",  - повідомив Рева.

Раніше Рева заявляв, що Міжнародний валютний фонд запропонував підвищити пенсійний вік українцям для вирішення проблеми дефіциту Пенсійного фонду України, намагаючись керуватися тими самими методами, які він використовує і в інших державах.

При цьому міністр наголосив, що українська сторона під час обговорення цього питання вказала на неправильність цього шляху для України і запропонувала варіант вирішення проблеми через проведення пенсійної реформи, без збільшення пенсійного віку для громадян.

Читайте також: Чи мають право на пенсію непрацюючі українці

"Якщо я працюю 35 років, я повинен мати можливість у 60 років піти на пенсію, а мій колега 15 років працює. Чому ми повинні з ним разом йти у 60 років? Я більше працював, а значить моя робоча сила більше зносилася, тому я повинен піти раніше, бо мій вік немічності раніше настає. А він не працював так інтенсивно - значить піде пізніше", - пояснює схему міністр соцполітики.

За словами голови відомства, переконати МВФ у правильності такого підходу було нескладно, адже спілкування відбувалося мовою цифр та розрахунків.

Також Рева повідомив, що наразі триває робота з визначення механізмів вирішення цієї проблеми, обговорюються різні варіанти, але за будь-яких умов єдина формула пенсійного забезпечення залишиться незмінною.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна