Німецьких туристів приваблюють віртуальним Чорнобилем

9 Березня 2018

Аби прогулятись мертвою зоною, потрібно лишень одягти окуляри віртуальної реальності. Проект розробила польська компанія.

У Берліні на найбільшому туристичному ярмарку світу ITB Berlin 2018 показують віртуальний документальний фільм про український Чорнобиль. Пише  ВВС Україна.

Такий проект організувала одна з туристичних компаній, що є офіційним оператором подорожей у зону відчуження. Біля свого стенду вони пропонують охочим зануритись у подорож через спеціальні окуляри віртуальної реальності.

"Це спеціальний проект, який розробила польська компанія. Ви можете відвідати найцікавіші місця у Чорнобилі, можете прогулятися Прип’яттю чи побачити з висоти пташиного польоту об’єкт "Дуга", щоб усвідомити наскільки він великий" - йдеться у повідомленні.
За словами ініціаторів, документальна стрічка, що лежить в основі віртуальної подорожі, базується на офіційних документах, які вдалося зібрати про аварію на Чорнобильській АЕС.
 

Довідково:
Туристичний ярмарок - International Travel Market (ITB) - відкрився в Берліні 7 березня і триватиме до 12 березня. Організатори очікують на понад 100 тисяч відвідувачів.
У нинішньому, 51-ому за рахунком, ярмарку беруть участь близько 10 тисяч компаній з 184 країн і регіонів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ