Jaguar побудував унікальне авто для барабанщика Iron Maiden

9 Березня 2018

На Женевському автосалоні відбулася прем'єра рестомода Jaguar XJ, побудованого підрозділом Jaguar Classic для барабанщика групи Iron Maiden Ніко МакБрейна. Автомобіль, який став частиною святкування 50-річного ювілею моделі, отримав оригінальні стилістичні рішення і «музичну» назву - Greatest Hits – пише

Рестомод побудований на базі моделі XJ6 зразка 1984 року. На модифікацію кузова, салону, силової установки та підвіски пішло 3500 годин, а також 4000 нових запчастин і вузлів.

Зокрема, Jaguar отримав новий передній і задній бампер, крила, пороги, регульовану підвіску, світлодіодні фари, ручки дверей і бічні дзеркала від XJ Series II, сидіння з новим профілем, сучасну мультимедійну систему з сенсорним дисплеєм і новий кондиціонер. При цьому для машини зберегли оригінальну статуетку на капоті і ключ запалювання.

В обробці інтер'єру седана використовується червона шкіра, чорна алькантара і шпон платана, з якого також роблять барабани. Поворотні регулятори на центральній панелі виконані з алюмінію в стилі ручок гітарних підсилювачів.

Під капотом Jaguar XJ встановлена ??4,2-літрова рядна "шістка" з карбюраторами від E-Type. Віддача мотора не повідомляється.

Підрозділ Jaguar Classic, який займається відновленням і будівництвом «класичних» моделей, неодноразово повертав до життя легендарні машини. Так, в 2014 році виробник відродив купе E-Type Lightweight, а в 2016-м - XKSS. Тепер компанія має намір відновити дрібносерійне виробництво спорткара D-Type. Всього буде випущено 25 автомобілів, які будуть повністю ідентичні машинам 1950-х років.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ