Розповіли про підготовку до «зоряних воєн» (відео)

Вашингтон збільшує фінансування військових космічних програм, хоча і не хоче «зоряних воєн». Про це заявив радник з національної безпеки Герберт Макмастер на засіданні Національної ради з космосу США. Трансляція доступна на YouTube-каналі НАСА.

«Космос поряд із землею, морем і повітрям стає ареною бойових дій. Хоча ми би не хотіли, щоб конфлікти поширювалися на космос, США будуть готові на випадок, якщо це все-таки відбудеться», – вказав Макмастер.

Радник відзначив, що в цей час активізується діяльність противників Вашингтона в навколоземному просторі. Він не уточнив, кого саме має на увазі.

Макмастер також вказав, що проект бюджету на 2019-й фінансовий рік передбачає зростання витрат на космічні програми більш ніж на мільярд доларів. У найближчі п’ять років їх необхідно наростити ще на вісім мільярдів, додав він.

Читайте також: Запущений в космос автомобіль Tesla Roadster внесений в каталог супутників

Раніше в лютому в Центрі нової американської безпеки заявили, що збройні сили США не готові відбити існуючі загрози з боку Москви і Пекіна.

В кінці січня глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що Вашингтон має намір витратити мільярди доларів на підготовку до війни в космосі з Росією і Китаєм. «Наші конкурентні переваги у всіх середовищах ведення війни – в повітрі, на землі та в морі, в космосі та кіберпросторі – втрачаються», – зазначав міністр оборони.

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Світ