Модернізацію шести українських КПП припинено: ЄС закрив проект

20 Лютого 2018

Планувалося, що модернізація допоможе скоротити час перетину кордону та вдосконалить митні процедури.

Європейський Союз закриває проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною. Пише «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

За інформацією агентства, проект закрили після низки затримок, помилок та перевитрат з участю місцевих чиновників та підрядників. Загалом на кінець 2017 року жоден із шести проектів контрольно-пропускних пунктів не був завершений, хоча ЄС надавав фінансування на суму 29,2 млн євро.

«Після нашої оцінки ми зробили висновок, що проекти не можуть бути завершені вчасно. 6 проектів зараз готуються до закриття, а невикористані гроші повернуться», – повідомив агентству Представник Євросоюзу.

Попри це, один із високопоставлених європейських дипломатів, який опікується питаннями відносин з Україною, сказав, що ЄС продовжуватиме підтримувати країну.

Нагадаємо, проект щодо модернізації шістьох українських КПП на східному кордоні ЄС був започаткований у 2014 році. Він був спрямований на сприяння інтеграції української економіки із сусідніми країнами та модернізацію контрольних пунктів на кордонах із Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна