Найпопулярніші – курси астрологів та ІТ-індустрії

Економічна криза спричинила парадоксальну ситуацію, коли на ринку праці катастрофічно бракує робочих рук. Нині пропозиція вакансій у кілька разів перевищує попит, однак понад третина українців досі сидять без роботи. Головна причина – низькі зарплати, через що кваліфіковані працівники не хочуть працювати за копійки. Тому все більше безробітних перекваліфіковуються на різноманітних курсах, аби здобути затребуваний фах.

Керівний менеджмент і коучинг

Після фінансових негараздів у вітчизняній банківській системі більшість вивільнених спеціалістів шукає роботу менеджерів і торгових консультантів у різних сегментах. Відтак доволі популярними є курси менеджерів із продажу, комерційних директорів і керівників нижчих ланок. Притім, на ці курси йдуть навчатися не лише звільнені банкіри, але й ті, хто зберіг робоче місце, однак хоче більшу зарплатню. Тому йде навчатися, щоби потім проводити тренінги в себе на роботі. Власне, такі навики найреальніше одержати на курсах коучингу.

Читайте також: Як досягнути успіху на роботі? 5 законів, якими повинен керуватися кожний кар’єрист

Майбутнє – за online

Оскільки знизився попит на класичних маркетологів так званої «олд-скул» (старої школи), то більшість шукачів роботи все частіше звертаються до он-лайнового бізнесу – йдуть на курси Діджитал-маркетингу, SEO. Освоюють, як правильно розміщувати рекламні бюджети в Інтернеті, аналізувати трафік і таке подібне. Навики роботи он-лайн допоможуть знайти роботу й інженерам, бо сучасні комп’ютерні реалії диктують нові спеціалізації і кваліфікації співробітників. Оскільки від інженерів, конструкторів, проектантів, креслярів вимагають знання таких програм, як AutoCAD (програма для проектування), отож учорашні професіонали йдуть навчатися на курси он-лайнового бізнесу.

Курси ІТ-технологій обіцяють високі заробітки

У фахівців у сфері IT-технологій ситуація традиційно найліпша. Туди йдуть переважно за високими зарплатами. Тому й курси доволі популярні. Однак претенденти на фахівців мусять мати мати бодай мінімальну науково-практичну базу. Курси програмістів популярні в системних адміністраторів. Вони прагнуть перекваліфікуватися в програмістів, бо тим платять більше. Також IT-випускники або фахівці з досвідом приходять на курси освоювати нові мови програмування. Найпопулярніші на ринку – С++, C#, Java та «.Net». Із них найскладніша для освоєння – Java. Для новачків найпростіші С ++, C #.

Читайте також: Етапи пошуку роботи: як знайти роботу за планом

Ідуть в астрологи заради забави

Як не дивно, але рейтингу найприбутковіших курсів увійшли курси екстрасенсів, астрологів і хіромантів. Існує думка, ніби їхні послуги стають надзвичайно популярними у смутні часи, якими є сьогодення.

Лише третина випускників працює за фахом. Більшість навчаються заради бажання пізнати незвідане. Є й ті, хто закінчує курси задля забави – потім веселить друзів і знайомих у веселих компаніях.  Авантюристам можна запропонувати і більш радикальну зміну професії. Наприклад, піти в астрологи або провісники. Тим більше що попит на їхні послуги в смутні часи зростає.

Астролог. Фахівця-астролога в столичному центрі «Кар'єра» готують за два місяці, навчання – два рази на тиждень. Заняття в групі коштують від 1500 грн. на місяць, індивідуальні – 1800 грн. У Школі астрології Павла Глоби підхід більш глобальний: спочатку йде базовий курс – основи астрології (вечірні заняття два рази на тиждень протягом двох років). Третя і четверта ступені майстерності – по одому році за такого ж графіку відвідувань. Дохід обіцяють чималий. Наприклад, астролог в Києві бере за консультацію близько 2 тисяч гривень.

Хіромант. Навчитися читати долю по руці можна за 2500 гривень – стільки коштує 10 уроків на курсах. Можна придбати за тисячу гривень електронну версію курсу навчання. Вчителі-гуру переконують, ніби науку зможе осилити кожен. Витрати окупляться швидко. Адже за сеанс хіроманти зазвичай просить по 500-1000 гривень.

Читайте також: Які іноземні мови вивчати, щоб влаштуватися на хорошу роботу

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, Курси