Що не можна робити на Стрітення Господнє

15 Лютого 2018

Свято Стрітення Господнього відзначають 15 лютого. Дата фіксована, так як це не перехідне свято. З року в рік Стрітення відзначають на 40-й день після Різдва.

Слово "стрітення" на старослов'янській мові означає "зустріч", а друге значення цього слова - "радість". Це зустріч людства в особі старця Симеона з Богом.

У народі цей день вважають і зустріччю зими з весною.

Портал Т1.ua  дізнався, що не можна, а що можна і потрібно робити на Стрітення Господнє.

На Стрітення не можна сваритися, прибирати, прати, працювати в городі. Також не можна митися в лазні, так як це вимагає багато приготувань - колоти дрова, носити воду та ін.

Не можна пропускати урочистого богослужіння в церкві, а якщо не виходить вистояти його цілком, слід зайти і хоча б поставити свічку і помолитися.

Не слід відправлятися в далеку дорогу - вона може скінчитися несподівано і погано.

Не можна йти з храму без свічки - освячену Стрітенську "громничну" свічку дбайливо несуть додому і зберігають увесь рік.

Не можна виконувати важкої фізичної роботи, крім тієї, що робиться безоплатно для блага інших людей.

Важлива традиція на Стрітення - освячення води. Стрітенську воду з церкви цінували нарівні з хрещенською. За найдавнішою традицією, воду не носили святити в храм, а збирали з танучих бурульок.

На Стрітення уважно стежать за погодою: якщо день буде сонячним - слід чекати врожайного року, а якщо засніжить і вдарять морози - весна буде пізньою, дощовою та холодною.

Також в це свято треба неодмінно спекти млинці. Круглі і апетитні - вони символізували сонце і весну. А так як Стрітення в цьому році ще й припаде на Масницю, то млинців в будинку бути неодмінно.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна