Forbes вперше склав рейтинг людей, які розбагатіли на кріптовалюті

7 Лютого 2018

Forbes вперше склав список людей, які розбагатіли завдяки кріптовалюті. Він опублікований на forbes.com.

Журнал, оцінюючи статки учасників рейтингу, не називає точні суми, а вказує лише приблизний діапазон. Це пов'язано з тим, що ринок криптовалюти непрозорий. Оцінки Forbes засновані на даних про запаси кріптовалюти, прибутку після сплати податків при торгівлі кріптоактивамі, а також на частках учасників рейтингу в компаніях, які пов'язані з цифровою валютою.

Всього до списку увійшли 19 осіб. У їх числі - 24-річний Віталік Бутерін - виріс в Канаді, проте уродженець Росії. Бутерін - винахідник кріптовалюти Ethereum, другої за популярністю кріптовалюти світу після біткоінів з капіталізацією $ 81 млрд (дані сервісу Coinmarketcap на 7 лютого). Статки Бутеріна, за оцінкою Forbes, становлять $ 400-500 млн. Це 17-е місце в рейтингу.

У список також включений уродженець СРСР Валерій Вавилов. Це співзасновник компанії BitFury, одного з найбільших світових виробників «заліза» для обробки операцій на ринку кріптовалюти. У списку він займає 13-е місце. Forbes оцінює його статки у $ 500-700 млн.

Список очолив Кріс Ларсен. Він відомий як співзасновник Ripple - це кріптовалютна платформа для платіжних систем. За оцінкою Forbes, його статки становлять від $ 7,5 млрд до $ 8 млрд.

Крім того, в список увійшли брати-близнюки Тайлер і Кемерон Уінклвосс, яких The Telegraph називала першими в світі біткойновимі мільярдерами. Брати відомі тим, що судилися з засновником Facebook Марком Цукербергом, стверджуючи, що він вкрав у них ідею соцмережі. У рейтингу Forbes брати займають четверте місце. За оцінкою видання, їх статки становлять від $ 900 млн до $ 1,1 млрд.

 «Ми майже впевнені, що упустили деяких людей», - пише Forbes про новий рейтинг. Але точно така ж ситуація була, коли Forbes підготував перший список найбагатших американців в 1982 р.: «У той час багато говорили, що ми не можемо і не повинні його публікувати. Однак ми вчинили інакше, будучи переконаними, що зробили світ кращим». У цього списку така ж мета, що такі люди не повинні залишатися в тіні, пояснює редактор Forbes Рендалл Лейн.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ