Виявлена нова загроза для Android

6 Лютого 2018

Фахівці виявили новий ботнет, який атакує пристрої на базі операційної системи Android. Про це повідомляє bleepingcomputer.com.

Ботнет націлений на пошук відкритих портів налагодження, в тому числі на порт 5555, який використовується важливим компонентом системи Android і надає доступ до ключових функцій. Проникаючи в пристрій, шкідлива програма змушує його добувати криптовалюту Monero.

За словами дослідників з організації QiHo 360, які виявили ботнета, небезпека загрожує всім пристроям на Android - від смартфонів до розумної техніки.

За даними фахівців, заражені вже близько 7,4 тисячі пристроїв, а сам ботнет зростає вражаючими темпами. Більшість постраждалих поки знаходяться в Китаї (близько 40 відсотків) і в Південній Кореї (близько 30 відсотків).

Небезпечна програма, прозвана ADB.miner, використовує компоненти коду у Mirai - ботнету, що з'явився в 2016 році і вважається найбільшим в світі. Тоді Mirai уразив тисячі пристроїв по всьому світу і став причиною зупинки роботи безлічі великих сайтів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ