Що змушує жінок думати про секс

29 Січня 2018

Міжнародна група вчених із Німеччини та Бельгії з’ясувала, що на потяг до протилежної статі впливає гормон кіспептин. Витяги з їхньої роботи публікує sciencedaily.com.

Раніше вчені пов’язували кіспептин із процесом статевого дозрівання та регулюванням репродуктивної функції. «До цього ми погано уявляли, як мозок пов’язує разом овуляцію і сексуальний потяг. Тепер ми розуміємо, що ці процеси контролюються однією молекулою в різних частинах мозку паралельно», – йдеться в дослідженні.

При цьому люди найбільше цікавляться сексом на Новий рік, Різдво і під час інших свят, заявляють учені в статті, опублікованій nature.com.

«Поява Інтернету і соцмереж дала нам неймовірно потужний інструмент для спостережень за тим, як змінюється колективний настрій людей і їхня поведінка. Ми вперше вивчили репродуктивні звички людей на рівні всієї планети, простеживши за тим, як змінювався інтерес до сексу в користувачів Мережі в різні періоди року», – розповідає Луїс Роха з Університету Індіани (США).

Є поширене уявлення про те, що пік народжуваності в більшості розвинених країн припадає на серпень і вересень. Не тільки обивателі, а й учені вважають, що причина цього досить проста: і серйозні рішення про те, що пора завести дитину, і випадкові вагітності найчастіше трапляються під час новорічних і Різдвяних свят.

Деякі дослідники впевнені, що ця аномалія обумовлена не соціальними, а біологічними факторами, пов’язаними з поки що не відомими біоритмами та різними природними й екологічними явищами – наприклад, з рівнем сонячного освітлення або довжиною доби, що теж може впливати на поведінку людей. На користь цього, на думку вчених, свідчить те, що осінній сплеск народжуваності приблизно однаковий у різних країнах, абсолютно різних за культурою та соціальними установками.

Як виявилося, свята, секс і піки народжуваності дійсно пов’язані – в християнських країнах частота таких збігів збільшувалася з наближенням Різдва та Нового року, а в ісламських державах – після Ураза-байраму. Приблизно дев’ять місяців по тому народжуваність різко зростала.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ