Серед постраждалих в Intercontinental у Кабулі дев’ятеро українців

22 Січня 2018

Поліція Кабула підтвердила інформацію ЗМІ, що у нападі на готель Intercontinental загинули 14 іноземців, дев’ятеро з них – українці.

Серед загиблих також один громадянин Греції, один – Казахстану, один німець і ще двоє людей, громадянство яких поки що не ідентифікували. Ще четверо жертв були громадянами Афганістану. Пише ВВС Україна.

Крім того, ще 10 людей унаслідок нападу зазнали поранень, серед них – четверо цивільних. Чи серед них є українці – наразі невідомо.

У  повідомленні прес-служби Президента України Порошенка зазначається, що загиблі у Кабулі українці – працівники української авіакомпанії. При цьому не уточнюється, скільки саме загинуло українців та працівниками якого авіаперевізника вони були.

«Внаслідок терористичного нападу на готель у Кабулі загинули громадяни України, співробітники української авіакомпанії», – йдеться у повідомленні на сторінці гаранта у Facebook.

Стало відомо, що відповідальність за напад узяв на себе радикальний рух «Талібан», який уже намагався атакувати цей готель у 2011 році. У їхній заяві йдеться, що його нападники «убили десятки іноземних загарбників і їхніх маріонеток».

Нагадаємо, в суботу озброєні чоловіки ввійшли до готелю близько 21-ї вечора за місцевим часом.

Облога готелю тривала близько 12 годин. Звільнити готель вдалось у неділю вранці.

Усі нападники – їх було троє – вбиті. Понад 160 осіб – гостей і персоналу готелю – врятовані.

Готель Intercontinental у Кабулі перебуває у державній власності й не є частиною глобальної мережі готелів із такою ж назвою. Його часто використовують як місце для проведення весіль, конференцій і політичних зібрань. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ