Чи варто боятися подорожчання гречки?

18 Січня 2018

Торік спостерігалось зростання вартості на всі соціальні продукти, окрім гречки та цукру. Так, гречка подешевшала на 10,3 грн, або на 36%, а цукор – на 2,2 грн, або на 15%. 

Гречка була останні півтори року переоціненою, тому попит значно впав. Збільшення ж врожаю та імпорт завершили епоху спекулятивно дорогої гречки.

Що ж до цукру, то тіньовий сектор заважає державі, але допомагає споживачам. Велика частка виробництва цього продукту виробляється без сплати податків, тому виробники, які конкурують між собою, готові знижувати ціни. А крім того світова кон’юнктура та збільшення продуктивності в Україні штовхали ціни донизу.

На думку, генерального директора Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, цього року ми будемо ще не раз помічати, що ціни в країні зростають та знижуються за світовими тенденціями. Це пов’язано з тим, що рівень світового океану та нашого моря зрівнялися, тобто відбулося вирівнювання цін. Ми все більш стаємо частиною європейської економіки.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна