Небезпечний колір індиго в інтер’єрі

Ірисова мрія, королівська блакить, насичений неві – ось як ще називають чарівний та фантастичний колір індиго.

Індиго – це натуральний синій барвник, який протягом століть виготовляють з рослини іndigofera. Це дуже сміливий відтінок синього, який може спотворити інтер’єр чи додати дизайну королівської вишуканості. Відтак, перш ніж купувати фарбу чи меблі відтінку індиго, слід дізнатися, союз з яким кольором буде вдалим.

Індиго варто поєднати з:

Червоний

Колір індиго та червоний – один із найсильніших за енергетикою союзів. Проте з такими фарбами слід поводитися дуже обережно, адже надлишок червоного забирає простір, тоді як забагато синього створює враження порожнечі у кімнаті. Унікальний та відмінний дизайн вийде, якщо подавати ці два кольори в однаковій пропорції.

Коричневий

Класичним шиком може похвалитися дует індиго та коричневого. Інтер’єр отримує винятковий шарм у такому поєднанні. Коричневий пом’якшує суворість синяви. Однак цей союз личить лише великим залам. Маленькі кімнати таке поєднання зробить похмурими.

Стіни кольору індиго слід розбавити дерев’яними чи плетеними меблями (темний дуб, вишня, темний горіх, каштан), килимами чи шторами. Вдало виглядатимуть дзеркала та картини у позолочених рамах.

Білий

«Співпраця» білого та індиго візуально збільшує кімнату та вносить нотки свіжості в інтер’єр. Краще використовувати білий як фон (стіни, стеля). Для меблів, штор, елементів декору варто обрати індиго. Для підлоги використайте нейтральний тон зі світлої гами.

Зелений

Комбінація зеленого та індиго випромінює особливу енергетику умиротворення. Такий ансамбль найкраще підійде для спальні. Для прохолодної атмосфери оберіть глибокі зелені тони. М’які фарби – бірюзовий, волошковий, фісташка, оливковий  – створять відчуття комфорту.

Сірий

Такий тон чудова альтернатива чорному. Сірий – спокійний та затишний відтінок, який гармонійно поєднується з індиго.

Психологи про колір індиго

Тема впливу кольору на психіку людини завжди буде актуальною. Фахівці стверджують, що цей відтінок синього випромінює спокій, гармонію та спонукає шукати внутрішню рівновагу. Запальних людей такий тон дещо розслабляє, їм простіше взяти себе в руки та тверезо думати, проте це ніяк не позначається на зосередженості.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр