Українець і турки організували незаконний міграційний бізнес

16 Січня 2018

Українця і трьох турків звинувачують в організації незаконного перевезення мігрантів з арабських країн в ЄС.

Обвинувальний акт проти членів міжнародної організованої злочинної групи, яка здійснювала незаконне переправлення осіб з арабських держав у країни Західної Європи, скерувала до суду Прикордонна служба Польщі. Про це повідомляє Polskie Radio.

Як повідомила сьогодні, 16 січня, речниця Сілезького відділу Прикордонної служби майор Катажина Вальчак, серед обвинувачених є громадяни Туреччини та України. За словами правоохоронців, група чоловіків незаконно переправила з балканських держав у країни Європейського Союзу кількадесят мігрантів із Сирії, Туреччини та Іраку.

Слідство було відкрито після того, як у лютому минулого року співробітники Прикордонної служби з міста Ополє та Руди Сілезької затримали на опольському відрізку автостради A4 13 іммігрантів, котрі незаконно перебували у Польщі. Вони подорожували у причепі турецької вантажівки, водієм якої був громадянин Туреччини – один із членів злочинної групи.

Крім водіїв з Туреччини, семеро затриманих були громадянами Сирії, троє – Іраку і троє – Туреччини. Серед них три жінки, п’ятеро чоловіків, троє підлітків і двоє дітей. Жодна із цих осіб не мала документів, що підтверджує особу або громадянство.

Турецькі вантажівки перевозили автомобільні частини. Вони в’їхали на територію Польщі через кордон із Чехією і прямували у Швецію.

Обвинувальний акт скеровано проти трьох громадян Туреччини й одного громадянина України, які організували іноземцям перетин державного кордону всупереч законодавству.

Іншим обвинуваченим (громадянам Сирії, Туреччини та Іраку) висунуто звинувачення у незаконному перетині державного кордону.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ