Американська модель втратила ноги через тампон

15 Січня 2018

Американська модель Лорен Вассер (Lauren Wasser), котра кілька років тому втратила ногу через інфекцію, що потрапила в організм через гігієнічний тампон, пережила ампутацію другої кінцівки. Про це повідомляє independent.co.uk.

У 2012 році Вассер використовувала тампон, який виявився заражений стафілококом. Бактерія викликала інфекційно-токсичний шок. Перші симптоми нагадували грип, проте стан дівчини продовжував погіршуватися. Після серцевого нападу вона опинилася в реанімації, потім її ноги вразила гангрена. Американці ампутували ступню і частину гомілки на правій нозі та пальці – на лівій.

Лікарі рекомендували ампутувати і ліву ногу, проте Вассер сподівалася її зберегти. У листопаді 2017 року модель розповіла про своє життя. «На моїй лівій ступні – відкрита виразка, немає п’яти і немає пальців, – писала вона. – Через кілька місяців неминуче доведеться ампутувати і цю ногу. З цим нічого не вдієш».

Вассер закликає американську владу прийняти законопроект, який зобов’яже виробників жіночих гігієнічних продуктів розкривати склад використовуваних компонентів і можливу шкоду для здоров’я. З 1997 року Конгрес десять разів розглядав і відкидав вказаний законопроект.

На кожні сто тисяч американок, які використовують тампони, припадає три-чотири випадки інфекційно-токсичного шоку в рік. У 1980-і від нього загинули 38 жінок. Новий сплеск хвороби стався в 2002 році, коли інфекційно-токсичний шок призвів до загибелі восьми мешканок штату Каліфорнія.

У 2017 році повідомлялося, що в Тижні альтернативної моди в Белфасті взяла участь мешканка Шотландії Стейсі Періс, яка стала першою британською моделлю з ампутацією обох ніг. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ