На Волині вимагають суворішого покарання винуватцю ДТП, який залишив підлітка інвалідом

12 Січня 2018

Прокуратура Волині оскаржує вирок винуватцю ДТП на вулиці Дубнівська у Луцьку, вимагаючи суворішого покарання.

Прокуратура Волинської області оскаржила в апеляційному порядку вирок Луцького міськрайонного суду у кримінальному провадженні щодо порушення 59-річним лучанином Правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого 16-річний потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження. Хлопець досі залишається у жахливому стані.

Нагадаємо, 8 грудня 2016 року чоловік у стані алкогольного сп’яніння (вміст алкоголю в крові становив 3,5 проміле) перебував за кермом автомобіля марки «Mercedes Benz» та рухався з боку села Підгайці в напрямку вулиці Карпенка-Карого в Луцьку.

На вулиці Дубнівській він здійснив наїзд на 16-річного пішохода, який переходив проїжджу частину дороги по пішохідному переходу. Внаслідок ДТП пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Водій же, не надавши йому допомоги, покинув місце пригоди, проте невдовзі зіткнувся ще з двома авто й змушений був спинитися через пошкодження свого транспортного засобу.

Суд визнав водія винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 2 ст. 286 та ч.1 ст. 135 Кримінального кодексу України, й призначив йому покарання у вигляді 4 років та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Оскаржуючи цей вирок у апеляційному порядку, прокурори вимагатимуть суворішого покарання для винуватця ДТП, ідеться в повідомленні прес-служби прокуратури області.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь